Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Program ŠVK za obdelavo podatkov

Program ŠVK je namenjem učiteljicam in učiteljem športne vzgoje za lažje spremljanje in posredovanje podatkov meritev ŠVK otrokom in staršem. Učiteljice in učitelji potrebujejo za uporabo programa tudi elektronsko verzijo obdelanih podatkov, ki jo pridobijo tako, da zahtevek za elektronske podatke pošljejo na naslov: Fakulteta za šport, ŠVK, Gortanova 22, 1000 Ljubljana.

 

PRENESI PROGRAM (SVK.zip)

 

 

NAVODILO ZA NAMESTITEV PROGRAMA ŠVK

 

1. Naložite mapo SVK.zip na svoj računalnik in jo odpakirajte (npr. v mapo My Documents/Program_SVK, kjer se bosta sedaj nahajali mapi baza in Help ter zagonska datoteka SVK.exe.

SVK_9.jpg

 

 2. Zaženite program SVK.exe in odprlo se vam bo okno  

SVK_4.jpg

 

Zdaj je program pripravljen za uvoz podatkov.

 

3. Na svojem računalniku poiščite mapo, v katero ste shranili elektronske podatke, ki ste jih prek zahtevka prejeli s Fakultete za šport. Podatki so zapakirani v mapi VTESTI.zip in so zaščiteni z geslom, ki ste ga navedli na zahtevku. V našem primeru je ta mapa shranjena v mapi Podatki_SVK, ki se nahaja v My Documents.

SVK_3.jpg

 

5. V začetnemu oknu programa ŠVK v meniju kliknite na Datoteka/Uvoz podatkov.

SVK_5.jpg

 

6. Odprlo se vam bo novo okno, v katerem boste locirali mapo VTESTI.zip in kliknili Open (Odpri).

SVK_6.jpg

 

 

7. Program bo od vas zahteval vpis gesla, ki ste ga navedli na zahtevku za elektronske podatke. Vtipkajte geslo in kliknite Uvoz podatkov.

SVK_7.jpg

 

8. Po končanem uvozu lahko uvozite še podatke za ostala leta (če ste tudi v preteklih letih oddali zahtevke in prejeli elektronske verzije podatkov), ali pa začnete z analizo podatkov, tako, da v meniju kliknete na Pregledi/Analize, nato pa izberete vrsto pregleda, ki ga želite (po posameznem učencu, razredu, oddelku…). Funkcija Pregled učencev omogoča tudi izdelavo seznamov učencev po različnih kriterijih.

Za kakršnekoli informacije v zvezi s programom ŠVK se obrnite na Gregorja Starca ().

Vse uporabnike programa ŠVK prosimo, da morebitne napake ali pomanjkljivosti, ki jih opazijo pri uporabi programa, sporočijo na zgornji naslov.