Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47

E-mail: library@fsp.uni-lj.si

 

Knjižnica bo 19. in 20.5.2021 (sreda in četrtek) odprta od 10.00 - 14.00.

 

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU KNJIŽNICE UL FŠ

(ob upoštevanju navodil NIJZ glede COVID)

 Knjižnica Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, ponovno odpira svoja vrata v ponedeljek, dne 12. 4. 2021, z nekaterimi omejitvami.

Knjižnica bo odprta le za prevzem predhodno naročenega gradiva in vračilo gradiva, uporabniki pa bodo lahko podaljšali tudi članstvo in poravnali obveznosti ter pridobili geslo za Cobiss - Moja knjižnica.

 IZPOSOJA GRADIVA je možna le ob predhodnem naročilu gradiva na enega od sledečih načinov: 

-       podatke o gradivu (naslov, avtor, leto izida in COBISS-ID) pošljete na e-poštolibrary@fsp.uni-lj.si ali

-       s klicem v knjižnico na telefon 01 520 77 47, v času odprtosti knjižnice (to lahko spremljate na https://www.fsp.uni-lj.si/o-fakulteti/knjiznica/o-knjiznici/)

 

·         Po naročilu gradiva je potrebno počakati na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno.

·         Naročeno gradivo je potrebno prevzeti v 3 dneh od prejema obvestila.

·         Naročite lahko največ 5 enot gradiva hkrati, tisti, ki zaključujete študij, pa 10.

VRAČILO GRADIVA 

Gradivo, ki mu je v času zaprtja knjižnice potekel rok izposoje, lahko brez stroškov zamudnine za to obdobje vrnete do vključno dne 16. 4. 2021. Zamudnine za čas od 1. 4. 2021 do vključno 16. 4. 2021, ne bomo obračunali. Vrnjeno gradivo se za 3 dni hrani v karanteni.

Uporaba čitalnice in računalnikov, fotokopiranje gradiva, prost dostop do gradiva ter gibanje in zadrževanje v prostorih knjižnice do preklica ni možno.

Veselimo se vašega ponovnega obiska!

Posodobljeno: 12.4.2021

 

Urnik knjižnice:

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico.

 

Cenik knjižničnih storitev 2020/2021

 

Brezplačen spletni tečaj Uporaba orodja za upravljanje bibliografksih referenc EndNote Online

Pišete strokovna ali znanstvena besedila? Seminarske naloge in zaključna dela, pri katerih navajate reference? Poznate različne stile citiranja? Ste si kdaj želeli orodja, s katerim bo vaše delo s citati hitrejše in učinkovitejše?

Narodna univerzitetna knjižnica vas vabi na brezplačen spletni tečaj Uporaba orodja za upravljanje bibliografksih referenc EndNote Online, ki bo 18. maja 2021 z začetkom ob 10.00 uri. Tečaj bo potekal v spletnem okolju, prek orodja MS Teams.

Na tečaju bomo predstavili:

orodje EndNote Online, ustvarjanje osebnega računa, uvoz referenc iz različnih informacijskih virov, organizacija in urejanje referenc, izdelava bibliografij, funkcija vstavljanja citatov med pisanjem besedila in različni stili citiranja.

Tečaj traja od 10.00 do 13.00 ure. Datum tečaja: torek, 18. maj 2021 ob 10.00 uri.

PRIJAVA

Objavljeno: 11.5.2021

NUK v času epidemije

knji  nica

Tudi v času poostrenih ukrepov vam  NUK ponuja pomoč pri iskanju informacij in gradiva. 

Vabijo vas, da izkoristite možnosti, ki vam jih ponujajo v spletnem okolju.

V prostorih knjižnice so poskrbeli za varnost tako uporabnikov kot zaposlenih. V prostoru za vpis in izposojo NUK se lahko včlanite ali podaljšate članstvo, najamete garderobno omarico ter prevzamete naročeno gradivo in fizične kopije. Prav tako lahko trenutno še vedno študirate in prebirate svoje ali knjižnično gradivo v veliki in časopisni čitalnici ter čitalnici rokopisne zbirke.

Pred obiskom NUK vas prosijo, da se seznanite z aktualnimi in veljavnimi spremembami v poslovanju knjižnice.

Vabljeni tudi k spremljanju aktualnih novic na spletni strani in Facebooku.

Objavljeno: 21.10.2020

 

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).