Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47

E-mail: library@fsp.uni-lj.si

URNIK KNJIŽNICE:

Od ponedeljka 14.11.2022, do nadaljnjega, bo knjižnica, zaradi bolezni, odprta od 10.00 –14.00.

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico.

OBVESTILO O ODPRTJU ČITALNICE, KNJIŽNICE UL FŠ

(ob upoštevanju navodil NIJZ glede COVID)

Obveščamo uporabnike Knjižnice UL FŠ, da je čitalnica ponovno odprta za uporabnike, ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Veselimo se vašega obiska!

Objavljeno: 5.11.2021

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU KNJIŽNICE UL FŠ

(ob upoštevanju navodil NIJZ glede COVID)

 Knjižnica Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport, ponovno odpira svoja vrata v ponedeljek, dne 12. 4. 2021, z nekaterimi omejitvami.

Knjižnica bo odprta le za prevzem predhodno naročenega gradiva in vračilo gradiva, uporabniki pa bodo lahko podaljšali tudi članstvo in poravnali obveznosti ter pridobili geslo za Cobiss - Moja knjižnica.

 Izposoja gradiva je možna le ob predhodnem naročilu gradiva na enega od sledečih načinov: 

-       podatke o gradivu (naslov, avtor, leto izida in COBISS-ID) pošljete na e-poštolibrary@fsp.uni-lj.si ali

-       s klicem v knjižnico na telefon 01 520 77 47, v času odprtosti knjižnice (to lahko spremljate na https://www.fsp.uni-lj.si/o-fakulteti/knjiznica/o-knjiznici/)

·         Po naročilu gradiva je potrebno počakati na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno.

·         Naročeno gradivo je potrebno prevzeti v 3 dneh od prejema obvestila.

·         Naročite lahko največ 5 enot gradiva hkrati, tisti, ki zaključujete študij, pa 10.

Vračilo gradiva 

Gradivo, ki mu je v času zaprtja knjižnice potekel rok izposoje, lahko brez stroškov zamudnine za to obdobje vrnete do vključno dne 16. 4. 2021. Zamudnine za čas od 1. 4. 2021 do vključno 16. 4. 2021, ne bomo obračunali. Vrnjeno gradivo se za 3 dni hrani v karanteni.

Uporaba čitalnice in računalnikov, fotokopiranje gradiva, prost dostop do gradiva ter gibanje in zadrževanje v prostorih knjižnice do preklica ni možno.

Veselimo se vašega ponovnega obiska!

Posodobljeno: 12.4.2021

Cenik knjižničnih storitev 2022/2023

BREZPLAČNI TEČAJI ISKANJA IN UPORABE E-VIROV V NUK

Vabljeni na brezplačne tečaje v NUK. Tečaji bodo izvedeni v spletnem okolju z uporabo aplikacije ZOOM.

  • Tečaj "Kako do knjižničnega gradiva in storitev narodne in univerzitetne knjižnice", datumi izvedbe: 20. januar, 17. marec, 17. maj 2022; tečaj traja od 10.00 do 12.00. 
  • Tečaj "Elektronski informacijski viri za pomoč pri študiju in raziskovalnemu delu", datumi izvedbe: 25. januar, 22. marec, 19. maj 2022; tečaj traja od 10.00 do 13.00.
  • Tečaj "Uporaba orodja za upravljanje bibliografskih referenc EndNote Online", datumi izvedbe: 4. februar, 30. marec, 31. maj 2022; tečaj traja od 10.00 do 13.00.

Več podatkov je na voljo na Mrežniku, kjer se lahko tudi prijavite na tečaj.

Objavljeno: 13.1.2022

DOSTOP DO ELEKTRONSKEGA VIRA Oxford Scholarly Editions Online

Na voljo je trajni dostop do elektronskih zbirk klasičnih besedil dostopnih na Oxford Scholarly Editions Online.

Zbirke veljajo za enega kronskih draguljev v portfelju založbe Oxford University Press. Raziskovalci izpostavljajo njeno inovativnost, njen transformativni potencial tako za raziskave kot za poučevanje. Zajema temeljne klasične avtorje od antike do renesanse, v vrhunskih izdajah s komentarji in prevodi, pa tudi angleške avtorje do 19. stoletja. Obsega torej več kot dve tisočletji intelektualne zgodovine na področju filozofije, zgodovine, religije, klasične filologije in sorodnih ved.

Vabljeni k ogledu videa uporabe v angleškem jeziku.

Objavljeno: 2.12.2021

DOSTOP DO ELEKTRONSKEGA VIRA Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online.

Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online je referenčna baza podatkov s področja umetnostne zgodovine, ki vsebuje aktualne, zanesljive in obsežne informacije o umetnikih. Vsebuje najnovejše verodostojne biografske podatke o več kot 1,2 milijona umetnikih, kar je več kot katera koli druga baza podatkov. Elektronski vir vsebuje več kot 500.000 obsežnih biografskih člankov; vsako leto se doda 3500 novih člankov.

Dostop je omogočen z lokacij UL, CTK, NIB, NUK in ZRC SAZU; oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL in ZRC SAZU, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.

Vstopna točka: http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://db.degruyter.com/db/akl.

Objavljeno: 1.7.2021

NUK V ČASU EPIDEMIJE

knji  nica

Tudi v času poostrenih ukrepov vam  NUK ponuja pomoč pri iskanju informacij in gradiva. 

Vabijo vas, da izkoristite možnosti, ki vam jih ponujajo v spletnem okolju.

V prostorih knjižnice so poskrbeli za varnost tako uporabnikov kot zaposlenih. V prostoru za vpis in izposojo NUK se lahko včlanite ali podaljšate članstvo, najamete garderobno omarico ter prevzamete naročeno gradivo in fizične kopije. Prav tako lahko trenutno še vedno študirate in prebirate svoje ali knjižnično gradivo v veliki in časopisni čitalnici ter čitalnici rokopisne zbirke.

Pred obiskom NUK vas prosijo, da se seznanite z aktualnimi in veljavnimi spremembami v poslovanju knjižnice.

Vabljeni tudi k spremljanju aktualnih novic na spletni strani in Facebooku.

Objavljeno: 21.10.2020

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).