Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

Telefon: +386 1 520 77 47
E-mail: library@fsp.uni-lj.si

 

V skladu s stavkovnimi navodili za izvedbo stavke na UL, ... ("Delavci v knjižnicah ..., stavkajo tako, da v času stavke ne opravljajo dela in nimajo uradnih ur."), bo knjižnica v sredo, 24.1.2018, ZAPRTA.

 

Urnik knjižnice:

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

 

Cenik knjižničnih storitev 2017/2018

 

Vabimo vas na brezplačne tečaje iskanja in uporabe e-virov v NUK v januarju 2018

Tečaj "Uvod v iskanje in iskalna orodja" četrtek, 11. januarja ob 10. uri

Tečaj "EndNote Online"  torek, 16. januarja ob 10. uri

Tečaj "E-članki in e-knjige"  četrtek, 18. januarja ob 10. uri 

Tečaj "Znanstvene bibliografije"  torek, 30. januarja ob 10. uri

Tečaj "Citatni indeksi"  sreda, 31. januarja ob 10. uri 

Več o tečajih se nahaja v priponki !

Na tečaja se lahko prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete pri opisih posameznega tečaja na http://mreznik.nuk.uni-lj.si/izobrazevanja.

 

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).