Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

O knjižnici

 

Telefon: +386 1 520 77 47
E-mail: library@fsp.uni-lj.si

 

Urnik knjižnice:                  

  • od ponedeljka do petka: 9.00 - 15.00
  • julij in avgust: 10.00 - 14.00
  • prazniki: ZAPRTO

Zasedenost čitalnice, glede na vaje in predavanja drugih predmetov, je dostopna na povezavi https://www.fsp.uni-lj.si/urnik/.Tiskana verzija za tekoči teden je na vhodnih vratih v knjižnico in na vhodnih vratih v čitalnico.

 

Cenik knjižničnih storitev 2018/2019

 

Vabimo vas na brezplačna tečaja iskanja in uporabe e-virov v NUK v februarju 2019:

  • TEČAJ "MEGA ISKALNIK NUK IN DIKUL", torek, 5. februar ob 10.00 uri 
  • TEČAJ "ODPRTI DOSTOP", četrtek, 14. februar ob 10.00 uri 

Več podatkov je na voljo v plakatu in na Mrežniku, kjer se lahko tudi prijavite.

 

Knjižnica Fakultete za šport je kot visokošolska knjižnica del univerzitetnega knjižničnega sistema Univerze v Ljubljani. V njegovem sklopu je članica medicinskega kroga knjižnic, ki jih povezuje znanstveno področje medicina in v katerega sodijo še: Centralna medicinska knjižnica (koordinacijska knjižnica tega kroga), knjižnica Fakultete za farmacijo, knjižnica Zdravstvne fakultete, knjižnica Veterinarske fakultete, Knjižnici Splošne bolnišnice Maribor in Celje, VŠZ Maribor, Knjižnica Onkološkega inštituta, Knjižnica Psihiatrične klinike v Ljubljani, Knjižnici Lek d.d. in Krka d.d. in še nekatere druge.

Knjižnica Fakultete za šport je osrednja knjižnica za področje športa in znanosti o športu v Sloveniji. Podpira študijski in raziskovalni proces Fakultete za šport in drugih fakultet, tako da omogoča dostop do najpomembnejših virov s področja športa in znanosti o športu ter drugih znanstvenih področij, ki so na različne načine povezana s področjem športa (medicina, biomehanika, fiziologija, biokemija, psihologija, sociologija, zgodovina, etika, filozofija, vzgoja, izobraževanje, trženje, upravljanje,…).