Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

Lega in dostop do Fakultete za šport

Fakulteta za šport se nahaja na robu mestnega jedra ob vznožju Golovca sredi enega najlepših ljubljanskih športnih parkov – parka Kodeljevo. S svojo pestro ponudbo športne vadbe  Fakulteta za šport idealno zaokrožuje ostale dejavnosti športnega parka Kodeljevo in mu daje pečat mladosti in študentskega življenja. Izjemna lega in relativno veliko športnih površin in objektov ponujajo veliko priložnosti za športno, študijsko, razvojno, raziskovalno in turistično dejavnost, ki jo želi Fakulteta za šport skupaj z drugimi partnerji udejaniti v Univerzitetnem športnem centru mesta Ljubljane.

FSP_Ortofoto
 

Dostop do Fakultete za šport  

Kolo in rolerji. Fakulteta za šport si prizadeva, da bi njeni obiskovalci prišli do nje čim bolj aktivno. Ob stavbi fakultete so obiskovalcem na voljo stojala za kolesa, v stavbi pa omarice za shranjevanje čelad in rolerjev. V prihodnje namerava fakulteta v sodelovanju z MOL postaviti varovano kolesarnico s potrebnim pripadajočim garderobnim delom.

FS_Zemljevid

Mestni potniški promet, linija št. 5 (250 m od postaje Jana Husa na Povšetovi ulici) in linije št. 2, 11, 20, 25 (400 m od postaje Nove Poljane na Zaloški cesti). Linije obratujejo vse dni v letu, tj. ob delavnikih, sobotah, nedeljah in praznikih med 5.00 in 21.00 (ob nedeljah in praznikih linija prične obratovati eno uro kasneje). Avtobusi najpogosteje vozijo ob delavniških prometnih konicah v intervalu na 10 minut, izven konic pa v intervalu na 13 minut. Ob sobotah med 7.00 in 15.15 obratujejo v intervalu na 15 minut, izven tega časa pa vsakih 20 minut. Ob nedeljah in praznikih avtobusi preko celega dne vozijo v intervalu na 20 minut. 

Vlak, smer Dolenjska (500 metrov od železniške postaje Ljubljana Vodmat). Vlaki vozijo vse dni v letu, ob delavnikih med 5.00 in 21.00 približno v intervalu 1 ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa štirikrat dnevno. 

Avto in motor. Če boste prišli z avtomobilom ali motorjem, boste najlažje našli parkirni prostor ob letnem kopališču Kodeljevo (vhod iz Poljanske ceste), potem pa vas do Fakultete za šport vodi čudovit 100-metrski sprehod skozi drevored parka Kodeljevo. Omejeno število parkirnih mest je zagotovljeno tudi neposredno ob stavbi fakultete.