Atletika

 • ABC ATLETIKE

  Vadba je namenjena otrokom od 5. do 7. leta starosti. Vadba poteka v kakovostno opremljenih športnihdvoranah Fakultete za šport (glej urnik), ki omogočajo izjemno pestrost vadbenih oblik.
   
  Otroci bodo večinoma skozi tekalne elementarne igre razvijali gibalne in funkcionalne sposobnosti ter spoznavali in osvajali različne atletske discipline. Poudarek programa je na prepletanju naravnih oblik gibanja, z osnovami tehničnih elementov posameznih atletskih disciplin. Skozi zabavne štafetne igre in poligone bodo otroci spoznali, da tek predstavlja užitek in zabavno obliko sprostitve, ki jo ob sedečem načinu življenja otroško telo nujno potrebuje.

 • ATLETIKA

  Vadba je namenjena otrokom od 7. do 9. leta starosti. Vadba poteka v kakovostno opremljenih športnihdvoranah Fakultete za šport (glej urnik), ki omogočajo izjemno pestrost vadbenih oblik. 
   
  Atletske aktivnosti (teki, skoki, meti) so naravne in temeljne gibalne aktivnosti. Ker je atletika tako zelo raznolika, razvija celotno paleto gibalnih sposobnosti, kar daje odlične temelje za otrokovo nadaljnje udejstvovanje v kateremkoli športu.
   
  Atletski program bo temeljil na poučevanju osnovnih atletskih disciplin: šprint in štafetni teki, vzdržljivostni teki, teki z ovirami, skok v višino in daljino, met žogice (vortexa) ter njihovih elementov. Vadba bo potekala tekom leta z izmenjevanjem in križanjem različnih sklopov. Na začetku in koncu vsakega sklopa bomo imeli testiranje, s pomočjo katerega bomo lahko ves čas spremljali otrokovo napredovanje.
   
  Vse to bo potekalo z velikim pridihom igrivosti in zabave, zato ste vabljeni vsi, ki se želite spoznati s KRALJICO ŠPORTOV na posebej zanimiv način.

 • ATLETSKO TEKAŠKA VADBA

  Vsebina je v pripravi.