Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Informacije pred začetkom študijskega leta

datum: 30.09.2022

kategorija: obvestila za študente

UPORABA UNIVERZITETNE E-POŠTE ZA OBVEŠČANJE NA FAKULTETI ZA ŠPORT

Za obveščanje na e-naslove se na Fakulteti za šport (FŠ) uporabljajo izključno univerzitetni e-naslovi študentov (ne privatni e-naslovi).

Vaš univerzitetni e-naslov je vaše uporabniško ime v obliki: ab1234@student.uni-lj.si (tudi za vstop v VIS in e-Učilnico). Na vaš univerzitetni e-naslov boste prejemali tudi obvestila iz VIS-a in e-Učilnice.

Do  elektronske pošte študentov Univerze v Ljubljani dostopate na več načinov, ki so opisani v navodilih za nastavitev poštnih odjemalcev (dostop prek Outlooka na spletu, prek mobilnih naprav idr.)

Portal za upravljanje z vašo digitalno identiteto: https://id.uni-lj.si/

 

VSTOP V E-UČILNICO (MOODLE)

E-učilnica je glavni in uradni vir obveščanja študentov FŠ o študiju (obvestila predmetov, splošna obvestila o študiju idr.)

V e-Učilnico FŠ se prijavite na povezavi https://moodle.fsp.uni-lj.si z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljate tudi za vstop v VIS.

Po vstopu v e-Učilnico se prijavite v vse predmete, ki jih imate na predmetniku (preverite v svojem indeksu v VIS-u), v predmet Študentski referat (za tekoča splošna obvestila in navodila v zvezi s študijskim procesom) ter v predmet Študentski novičnik (za razne objave, kot npr. oglasi za študentsko delo, obštudijske dejavnosti, ankete ipd.)

 

OHRANJANJE VARNEGA IZOBRAŽEVALNEGA OKOLJA - brezplačni testi za samotestiranje za študente

Za ohranjanje varnega (zdravega) študijskega okolja je pomembno, da na fakulteto prihajate le zdravi. Študentom so na voljo brezplačni testi za samotestiranje; 10 brezplačnih testov za samotestiranje lahko v lekarni prevzamete s kartico zdravstvenega zavarovanja, potrdilom o šolanju in osebnim dokumentom. Testiranje je predvideno v primeru razvoja simptomov, značilnih za okužbo s SARS-CoV-2, in v primeru stika z okuženo osebo s SARS-CoV-2. V primeru pozitivnega rezultata pri samotestiranju ne hodite na fakulteto in pokličite svojega osebnega zdravnika, če je odsoten, pa kontaktno covid točko zdravstvenega doma za čimprejšnje potrditveno testiranje. Na rezultat potrditvenega testa počakajte doma, v samoizolaciji. V primeru, da je tudi potrditveni test pozitiven, ostanite doma, obvestite svojega osebnega zdravnika in se v nadaljevanju ravnajte po njegovih navodilih.

Na fakulteto prihajajte le zdravi študenti.

 

ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠTUDENTOV

Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani je za študente, ki se v študijskem letu 2022/23 vpisujejo v 1. letnik, pripravil ZGIBANKO z informacijami o zdravstveni oskrbi, ki jo ponujajo študentom UL (možnost izbire osebnega zdravnika, obiski specialističnih ambulant idr.).

Zloženka, namenjena mednarodnim študentom, ki imajo zdravstveno zavarovanje urejeno preko konvencije ali preko EU kartice zdravstvenega zavarovanja

 

Prijeten začetek študijskega leta vam želimo!