Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

3. 12. - Ta veseli dan kulture

datum: 02.12.2021

kategorija: obvestila za študente

Na ta dan bomo med 9.00 in 18.00 vsem uporabnikom omogočili vračilo knjižničnega gradiva, ki mu je potekel rok izposoje, brez plačila zamudnine in stroškov opomina!

Ta veseli dan kulture je spet tu in z njim tudi v NUK z veseljem obeležujemo dan odprtih vrat slovenske kulture. Praznik slovenske ustvarjalnosti je za nas izjemnega pomena, saj v NUK skrbimo za gradivo, ki tke pomembne vezi znanja, hkrati pa vsakodnevno nudimo prostor vsem, ki ga potrebujejo za študij, raziskovanje in nove ideje.

3. decembra 2021 vas zato toplo vabimo na obisk.

V avli pred Veliko čitanico bo na ogled postavljena priložnostna razstava izbora pridobitev, ki so v letošnjem letu obogatile našo zbirko. Kot vsako leto doslej, so nakupi in toliko bolj tudi darovi, ki jih pridobimo med letom, ne le izpopolnjevanje zbirke, temveč gre za neprecenljive delčke unikatne nacionalne zbirke Slovenike, ki je srce naše knjižnice. Med letošnjimi pridobitvami velja posebej izpostaviti rokopisne zapuščine pesnika in prevajalca Tomaža Šalamuna in Jožeta Hudečka, ostalini Avgusta Žigona in Daneta Zajca, tudi fotografski album iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, Begunsko knjižnico Zdravka Novaka in negative Saše Šantla.

V petek, 3. decembra, bo veljala tudi amnestija. Na ta dan bomo med 9.00 in 18.00 vsem uporabnikom omogočili vračilo knjižničnega gradiva, ki mu je potekel rok izposoje, brez plačila zamudnine in stroškov opomina.

Pripravili pa bomo tudi voden ogled, kjer boste spoznali Narodno in univerzitetno knjižnico in prekrasno Plečnikovo palačo, v kateri domuje. Ogledali si bomo še razstavo Kartografski zakladi slovenskega ozemlja, kjer so kronološko predstavljeni pomembnejši zgodovinski zemljevidi slovenskega ozemlja ter se sprehodili med novimi pridobitvami kulturne dediščine v NUK v letu 2021. Ogled bo na sporedu ob 18. uri in bo organiziran v skladu z ukrepi proti širjenju koronavirusa. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na elektronski naslov dogodki@nuk.uni-lj.si, za ogled pa je seveda nujno izpolnjevanje pogoja PCT in nošenje zaščitne maske.

Veseli bomo, če se nam pridružite pri praznovanju tega veselega dne kulture.