Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Na Pošti Slovenije želijo biti fit s SLOfit

datum: 13.02.2023

kategorija: novice

Kar 5 milijonov evrov letno je breme, ki ga na Pošti Slovenije povzročajo bolniške odsotnosti in strošek iz leta v leto samo še narašča. Do slednjih najpogosteje prihaja zaradi poškodb pri delu, ponavljajočih gibov in/ali prisilne drže na delovnem mestu. 

Ker slaba ali nepopolna analiza na področju zdravja, počutja in zadovoljstva delavcev sodi med najpogostejše razloge za slabo učinkovitost ukrepov promocije zdravja pri delu, so se odločili, da skupaj s skupino SLOfit, v okviru Javnega razpisa »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«, sodelujejo v projektu Fit Pošta: Razvoj preventivne in kurativne gibalne obravnave za zdravje, dobro počutje ter visoko delovno učinkovitost zaposlenih v Pošti Slovenije. 

V uvodnem srečanju so se študenti tako natančneje seznanili s težavami in obremenitvami izbranih poklicnih profilov ter njihovimi specifičnimi delovnimi pogoji. V prihodnjih tednih bodo pri izbrani skupini zaposlenih izmerili telesno zmogljivost in 24-urno gibalno vedenje, na podlagi analize zbranih podatkov pa nato zanje pripravili preventivne in kurativne programe "po meri".