Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Poklon slovenskim olimpijkam

datum: 21.09.2021

kategorija: novice

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) pripravlja dogodek z naslovom "Poklon slovenskim olimpijkam", ki se bo odvijal v soboto, 25. septembra 2021 med 12. in 14. uro na Ruski Dači v Zgornjih Gameljnah 18 v Ljubljani. Program se bo začel ob 12. uri, ko za mlade navijače pripravljajo športne izzive, ki jih bodo vodili izkušeni animatorji. Čas do 13. ure bo namenjen sproščenemu klepetu, ob 13. uri pa se začne uradni program.

Z dogodokom želi Komisija za enakost spolov, ki ji predseduje dr. Marta Bon, izkazati spoštovanje vsem slovenskim vrhunskim športnicam, ki so nas s svojimi nastopi na največjem športnem dogodku navdajale s ponosom in nas s svojimi zgodbami še vedno navdihujejo. Na olimpijskih igrah je do danes nastopilo 129 slovenskih športnic, nekatere pod zastavo nekdanje Jugoslavije, druge pod zastavo samostojne Slovenije. Slovenija ima 17 športnic z olimpijskim odličjem, 3 izmed teh pa so si priborile celo več kot enega.

Na dogodku bodo prisotne Alenka Cuderman, Alenka Dovžan, Urška Žolnir Jugovar, Jolanda Čeplak, Janja Garnbret in številne druge slovenske olimpijke. Zbrane bosta nagovorila tudi predsednik OKS-ZŠZ, Bogdan Gabrovec in podpredsednik OKS-ZŠZ Tomaž Barada. Gostiteljica dogodka je dr. Nataša Pirc Musar, članica komisije, in Kulturno društvo Ruska Dača.