Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Sprejem prejemnikov Bloudkovih priznanj pri predsedniku Republike Slovenije

datum: 08.06.2021

kategorija: novice

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 7. 6. 2021 na posestvu Brdo pri Kranju priredil sprejem za prejemnike Bloudkovih priznanj za leto 2020. Sprejema se je udeležila tudi prejemnica Bloudkovega priznanja za življensko delo v športu, prof. dr. Marjeta Kovač.

2021-06-08 bloudkovi narajenci pri predsedniku-1

Sprejema sta se udeležila tudi prof. dr. Maja Dolenc in izr. prof. dr. Janez Vodičar, oba člana odbora za Bloudkova priznanja.

2021-06-08 bloudkovi narajenci pri predsedniku-4

Predsednik Pahor je v priložnostnem nagovoru spomnil, da bo Slovenija čez dobra dva tedna praznovala 30-letnico samostojnosti. »V zadnjih tridesetih letih je k razvoju države in njenemu ugledu pomembno, včasih pa tudi odločilno, prispeval šport,« je dejal predsednik Pahor in dodal, da imata šport in kultura v slovenskem narodu posebno mesto, saj nas povezujeta. Poudaril je, da kultura, še bolj pa šport, združita Slovenke in Slovence v navdušenju nad športnimi uspehi in skupni podpori ob porazih. Ob tej priložnosti je spomnil tudi na naš ponos ob začetkih slovenske državnosti v prvi polovici 90. let, ko je na Olimpijskih igrah prvič plapolala slovenska zastava. »To, da ima šport moč povezovati ljudi in jih navdihovati z zmagami in tudi ob prenašanju porazov, je nenadomestljivega pomena,« je dejal predsednik republike in dodal, da ta pomen kot eden redkih narodov na svetu izkazujemo z državnima praznikoma, posvečenima kulturi in športu.

2021-06-08 bloudkovi narajenci pri predsedniku-3