Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Spodbujamo vadbo med epidemijo koronavirusa

datum: 20.03.2020

kategorija: novice

Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani je aktivno vključena v spodbujanje vadbe vseh starostnih skupin med epidemijo koronavirusa v Sloveniji.

S prispevki nagovarjamo otroke, mladino, starše in starejše, saj želimo, da ljudje v čim večji meri ohranijo kontakt z vadbo, ki je izjemno pomembna za dobro psihofizično počutje ljudi.

Strokovnjaki s Fakultete za šport so skupaj s partnerji Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), Ministrstvom za obrambo, Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS)  in Zavodom za šolstvo RS pripravili vadbene nasvete, prispevke z videoposnetki, ki so na voljo na družbenem omrežju Facebook, in druga gradiva za tiste, ki delajo od doma, da lahko med delom izvajajo strokovno načrtovan gibalni odmor.

Objava priporočil o telesni dejavnosti v času širjenja okužbe COVID-19 na spletni strani NIJZ

Objava napotkov za vadbo v medijih

Objava člankov na spletni strani SLOfit, ki deluje pod okriljem Fakultete za šport - pod zavihkom SLOfit nasvet

Objave napotkov in interaktivnih vadb na družbenem omrežju Facebook in Youtube strani SLOfit, ki deluje pod okriljem Fakultete za šport, pod sloganom #Z gibanjem nad Korono.

Z OKS in RTV SLO (športni program) smo pripravili tudi nacionalno kampanjo #vadidoma.

Vaje pripravlja dr. Maja Dolenc s Fakultete za šport, v akciji pa sodelujejo znani slovenski športniki Luka Janežič, Tina Čarman, Žan Košir, Peter Kauzer in drugi. Spremljajte nas vsak dan na TV Slovenija.

Sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo

Fakulteta za šport sodeluje tudi v skupini na družbenem omrežju Facebook Športni pedagogi Slovenije, prek katere skušamo izvajati priporočila o telesni dejavnosti otrok in mladostnikov med epidemijo koronavirusa.