Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Predstavitev raziskovalnega dela profesorjev in doktorskih študentov Fakultete za šport na 12. Mednarodni strokovni konferenci »Otrok v gibanju«

Portorož

OVG_2023_banner-01_txt

Fakulteta za šport letos znova sodeluje na 12. Mednarodni strokovni konferenci »Otrok v gibanju« z naslovom »Child in Motion - Change the Game - A Modern Way Back to the Roots« (2. do 4. oktober 2023 - Grand Hotel Bernardin – Portorož). Sodelovanje daje priložnost predstavitve lastnega raziskovalnega dela profesorjem in doktorskim študentom Fakultete za šport, ki so se uspešno uvrstili v osrednji program konference (1. in 2. dan), namenjen njihovim predstavitvam raziskovalnega dela, ter izmenjavi strokovnih in znanstvenih dognanj. Uvodno predavanje z naslovom »Spodbujanje telesno dejavne igre za doseganje visoke ravni telesne dejavnosti in zmogljivosti med slovenskimi otroci in mladostniki«  bo imela doc. dr. Vedrana Sember. Predavanje bo temeljilo na njenih obsežnih raziskavah, v katerih bo predstavila pomembno vlogo, ki jo ima lahko igra pri spodbujanju telesne dejavnosti in zdravja pri mladih. Predstavljena spoznanja so lahko dragocen prispevek na področju ocenjevanja telesne dejavnosti in telesne pripravljenosti. Tretji, zadnji dan konference bo namenjen nizu strokovnih delavnic, katerih namen bo predstavitev primerov dobrih praks ter prenosa znanja obravnavanih tem.

Strokovne teme letošnje konference pokrivajo celosten vidik razvoja otroka; od gibalne/športne aktivnosti do razvojne nevroznanosti, od biomehanskih vidikov do vpliva fizičnega okolja na gibalni razvoj otroka.

Konferenco organizira Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Inštitut za kineziološke raziskave, Fakulteta za šport pa sodeluje kot partner. 

Več informacij najdete na spletni strani dogodka. Preliminarni program je na voljo tukaj. Za vsa morebitna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov ovg@zrs-kp.si ali sandra.skrgaticbano@fsp.uni-lj.si.

Vljudno vabljeni k udeležbi.