Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Srčna UL

od 30.11.2022 do 30.11.2022

Na študentsko življenje ima večina med nami lepe spomine. Pri delu pa spoznavamo, da je za marsikaterega študenta izkušnja precej drugačna. Marsikdo mora za to, da lahko študira, služiti denar s študentskim delom za kritje stroškov najemnine, hrane, nakupa študijskih pripomočkov idr. Kot da to ni izziv, pa marsikdo poleg tega finančno pomaga še svojcem, se srečuje z zdravstvenimi težavami, smrtjo v družini, nasiljem in/ali drugimi stiskami.

Trenutne razmere v svetu stisko samo še poglabljajo. Višanje cen življenjskih potrebščin prinaša nove izzive in stiske med študenti. Zato v okviru dobrodelne akcije SRČNA UL ponovno zbiramo sredstva za študente Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v finančni stiski.

Namen projekta, v katerem sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem. Sredstva se nakazujejo na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančni stiski.

Kako lahko pomagate?

UL22_srcnaUL_1640x624 FB naslovna

 

»Študentke in študentje so tisti, ki bodo s svojim znanjem, s kreativnimi in inovativnimi potenciali premikali našo družbo na bolje, ali pa to že počnejo. Študija, kaj šele dodatnega, poglobljenega raziskovanja, pa si ne morejo privoščiti, če morajo svoj čas posvečati delu za golo preživetje. Tu jim lahko priskočimo na pomoč vsi mi. Da znamo stopiti skupaj in pomagati osebam v stiski, smo v Sloveniji dokazali že večkrat. Danes je takšna akcija žal še toliko bolj potrebna. Verjamem, da bomo tako zaposlene in zaposleni kot vsi drugi, ki razumejo stiske socialno ogroženih študentov, tudi tokrat združili moči in pokazali svojo srčnost,« je ob začetku kampanje povedal rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.

K sodelovanju v akciji poziva tudi generalna sekretarka ZPMS, Breda Krašna. »Univerza v Ljubljani se je na nas obrnila s pobudo, da ponovimo skupno akcijo Srčna UL in s skupnimi močmi ponovno pomagamo študentom v stiski. To pomeni, da je akcija med ljudmi v preteklem letu, ko smo pripravili in izvedli že dva razpisa, naletela na dober odziv, kar nas veseli. Želimo si, da bi jo donatorji v tako velikem obsegu podprli tudi sedaj v jeseni, da bomo takoj v začetku drugega leta z obvestilom o odobreni pomoči razveselili čim več mladih in jim tako pomagali na njihovi izobraževalni poiti. Hvala tudi vsem vam, ki jih boste pri tem podprli,« pravi.

Z zbranimi sredstvi bomo študentkam in študentom, ki se bodo prijavili na razpis za pomoč, pomagali pri plačilu najemnine in bivanjskih stroškov, nakupu hrane in oblek, študijskega materiala in študiju namenjene računalniške opreme. Rok za prijavo na razpis je 30. november 2022.

Več informacij, tako za donatorje kot za študentke in študente v finančni stiski, je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.