Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Promocija doktoric in doktorjev znanosti na Kongresnem trgu

od 23.06.2022 do 23.06.2022

Ljubljana

Na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze v Ljubljani se bo v četrtek, 23. junija 2022, ob 11. in 18. uri zbralo skoraj 350 doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela.

Dogodek bo potekal v dveh skupinah. V prvi skupini (ob 11. uri) bodo promovirani doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani.

Slovesnost ob 18. uri se bo začela s podelitvami priznanj za pomembna umetniška dela. Prejemnice in prejemniki prihajajo z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Sledila bo promocija doktoric in doktorjev znanosti z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani.

Program slovesnosti je pripravljeni v sodelovanju med umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani in Mestno občino Ljubljana. Nastopili bodo študentke in študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, slovesnost bodo povezovali študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, za vizualno podobo slovesnosti pa bodo poskrbeli študentke in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na Kongresnem trgu.

podelitev doktoratov 2022