Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

SLOfit izobraževanja

webinar

Zadnji teden v januarju in prvi teden februarja smo v raziskovalni skupini SLOfit izpeljali tri spletna usposabljanja za širšo strokovno javnost. Na uvodnem, teoretičnem delu za izvajalce projekta SLOfit odrasli se nam je tako pridružilo okoli sto novih vodij in administratorjev iz vseh koncev države. Praktični del, ki bo potekal na Fakulteti za šport in na katerem bomo predstavili mersko baterijo, potek meritev ter nove izvajalce tudi preizkusili v vlogi merjencev in merilcev, pa smo, zaradi slabih epidemioloških razmer, morali za nekaj časa prestaviti. Tako teoretični kot praktični del izobraževanja sta sicer obvezna za vsakogar, ki želi pridobiti dostop za uporabo aplikacije Moj SLOfit in licenco za izvajanje meritev SLOfit odrasli. 

Zakaj spremljati telesni fitnes v šoli, kako je lahko sistem SLOfit učiteljev didaktični pripomoček, kaj so trenutni izzivi telesnega in gibalnega razvoja otrok in mladostnikov ter kako, konkretno, uporabljamo aplikacijo Moj SLOfit, pa je samo nekaj prednosti za učinkovitejše načrtovanje pouka in pripravo individualiziranih gibalnih ter športnih programov za otroke in mladostnike, ki smo jih predstavili na  usposabljanju za nove uporabnike aplikacije Moj SLOfit na šolah. Medtem ko smo o tem, kako odpraviti določene težave pri delu administratorjev, kakšne so dobre prakse uporabe (odzivnost staršev, lokalnega okolja, sodelovanje z zdravstvom) ter drugih nadgradnjah in novostih v aplikaciji Moj SLOfit, kot tudi izpeljavi meritev SLOfit odrasli spregovorili dan kasneje, na izobraževanju za šole, ki sistem Moj SLOfit že uporabljajo. Obeh spletnih dogodkov se je skupaj udeležilo 150 učiteljev športne vzgoje. 

Se tudi vi želite udeležiti naših usposabljanj? Potem nam to sporočite na odrasli@slofit.org in takoj, ko bomo razpisali nov termin, vas bomo o tem obvestili.