Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

EdMedia – Ustvari svojo zgodbo

Po več kot dveh letih in pol se konec septembra zaključuje implementacija projekta EdMedia (Erasmus + Sport), katerega glavni namen je bil proaktivno pristopiti k dvojni karieri študentov športnikov prek namenskega oblikovanja pozitivne podobe in spodbujanja športnih organizacij k izvajanju EU smernic za dvojno kariero športnikov.

K temu cilju so prispevali partnerji iz različnih držav Evropske unije: Litovska športna univerza (LSU), Univerza v Rimu Foro Italico (UNIROMA), Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA), Univerza Alexandru Ioan Cuza iz Iasija (UAIC), Univerza v Valenciji (UV), Nemška športna univerza v Kölnu (GSU), Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport (UL), organizacija European Athlete as Student (EAS).

V sklopu projekta je bila opravljena podrobna analiza obsega implementacije EU smernic za dvojno kariero športnikov po posameznih državah, s specifičnim fokusom na 7 izmed 36 predlogov, povezanih s sistematičnim pristopom k dvojni karieri. Rezultati projekta so dostopni na spletni strani koordinatorjev projekta (LSU).

V okviru projekta je prav tako nastala spletna platforma, na kateri lahko športniki, trenerji, športni novinarji in ostali deležniki najdejo informacije o tem, kaj pomeni dvojna kariera za športnike, zakaj je pomembna, kako uporabljati družabna omrežja za širše ozaveščanje o pomenu tega koncepta ipd. Temeljni poudarek na ravni ustvarjanja učne platforme je bil zlasti študentom športnikom ponuditi video vsebine, kjer lahko najdejo nasvete, kako uporabljati in kako se predstavljati na družabnih omrežjih.

Zainteresirane vabimo k aktivni uporabi spletne platforme in ustvarjanju lastne zgodbe s pomočjo rezultatov projekta EdMedia.