Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

Vabilo na konferenco KIP - Od invencije do inovacije in natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Ljubljana

Inkubator.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Konec septembra Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator pripravljata Konferenco KIP, ki bo tokrat posvečena inovacijskemu procesu. Pod naslovom konference Od invencije do inovacije nam bodo ugledni domači in tuji predavatelji predstavili potek, kako idejo, ki se nam je porodila, realiziramo na trgu. Konferenca se bo odvijala 29. septembra 2011 med 9. in 16. uro v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12).                                                                                                                                                    Na KIP konferenco ste vabljeni vsi, ki vas zanima prenos tehnologij, inovativnost in podjetništvo. Konferenca je prav tako namenjena vsem mladim raziskovalcem, ki morate opraviti obvezno podjetniško usposabljanje za mlade raziskovalce. Vstop na konferenco pa je brezplačen. Več o konferenci  in prijavi si lahko preberete s klikom na povezavo.

 

 

  • Drugo, za zelo pomembno dogajanje, ki se ga morate vsekakor udeležiti, pa je natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani, ki je spodbuda za vse inovacije, nastale na Univerzi v Ljubljani, da vstopijo na trg in se komercializirajo bodisi v obliki podjetja bodisi v kakšni drugi obliki, na primer v obliki patenta.                                                                                                                                                                                                                                     K sodelovanju vabimo vse vas, ki imate že razvite tehnološke in netehnološke inovacije (to so lahko izdelki in storitve), za katere smatrate, da imajo tržni potencial, pri tem pa imate že izoblikovano izvedbeno skupino.                                                                                                                   Najboljše tri inovacije bodo poleg strokovne podpore prejele 3000, 2000 oziroma 1000 evrov. Za vse prijavljene pa pripravljamo brezplačne delavnice, s pomočjo katerih boste izdelali dobre poslovne načrte.                                                                                                                                                                                           Več o konferenci si lahko preberete na spletni strani natečaja, nikar pa ne spreglejte tudi novičk o poteku tekmovanja in informacij o lanskih finalistih.