Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

Poletje na Fakulteti za šport

Ljubljana

Poletje na FSPrihaja čas poletnih počitnic, za najmlajše pa brezskrbni dnevi in druženje s prijatelji. Poskrbite, da letos preživijo poletje aktivno in zdravo, v vrtincu športnih aktivnosti, ustvarjalnih delavnic in zabave.
Naj ne presedijo poletja pred televizijo in računalnikom. Poletje ponuja toliko drugačnih načinov preživljanja prostega časa. Na Zvezi za šport otrok in mladine že od ustanovitve sledimo viziji mladim omogočiti kvalitetno, organizirano in strokovno vodeno preživljanje prostega časa. V sklopu projekta Poletje na Fakulteti za šport vašemu otroku ponujamo zdravo, varno, poučno in razgibano preživljanje počitnic.
Kljub dejstvu, da družba in mediji jasno poudarjajo pomen gibanja ter zdrave prehrane, postaja sedeči način življenja vedno pogostejša praksa. Gibalna aktivnost je naravna potreba otroka in hkrati protiutež sedečemu načinu življenja (učenju v šoli in doma, preživljanju prostega časa pred TV in računalnikom).

Po sproščenem in aktivnem dnevu na Fakulteti za šport bo vaš otrok pokal od zadovoljstva, vam pa v službi ne bo potrebno razmišljati ali je znova presedel dan pred računalnikom.

NAJ TOREJ VAŠ OTROK NE PRESEDI POLETJA. PRIVOŠČITE MU ZDRAVO ZABAVO V ČASU POLETNIH POČITNIC.

Program vsebuje paleto različnih športno bogatih vsebin kot so razne plesne zvrsti (hip-hop, jazz balet), akrobatika, športi za telo in duha (pilates, joga, aerobika), igre z žogo (košarka, nogomet, odbojka) in vodne aktivnosti. Otroci bodo na delavnicah izrazili tudi svojo kreativno plat, zabavali se bodo  v sklopu ustvarjalnih in poučnih delavnic. Ustvarjali bodo iz naravnih in umetnih materialov, se v cirkuški delavnici preizkušali v žongliranju, v spretnosti s poi, z diaboli, v hoji po vrvi in še kaj. V sklopu delavnice zaupanja bodo gradili človeške piramide, delavnica telo moja skrb pa jih bo poučila o pomenu zdrave prehrane in telesne aktivnosti.

Tedni aktivnih počitnic trajajo od 29.6. do 28.8. od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro ali med 9. in 15. uro. Daljši program je primeren za otroke z zaposlenimi starši, saj so otroci preko celega dneva vključeni v program varstva, gibanja in ustvarjanja. Vse dejavnosti in programe, ki so prilagojeni starosti otrok izvajajo strokovno usposobljeni inštruktorji in učitelji. Poskrbljeno je tudi za prehrano (trije obroki dnevno), ki temelji na nizki vsebnosti maščob in zdravi pripravi obrokov.

Se vidimo na Poletju!

 

Več informacij na:

www.poletje.eu