Skoči na vsebino

Novice

datum: 24.06.2020

kategorija: Meritve

Kristjan Čeh je 23. 6. na atletskem mitingu v Mariboru z izjemnim metom dosegel 68,75 m in kar za 2,46 m presegel daljavo iz začetka tega meseca v Domžalah. V tej sezoni je to tretji rezultat na svetu. Hkrati je dosegel tudi nov evropski rekord za mlajše člane U23, ki je veljal kar 44 let.

2020-06-23_KC_met diska_Maribor_DR 68-75m_16x9

Ob tem je njegov trener Gorazd Rajher za RTV Slovenija dejal: "Met na tekmi je met na tekmi. Med treningom je met drugačen in ko bomo to združili, z znanjem iz Fakultete za šport, ki mi sedaj pomaga z določenimi informacijami, upamo da bo še kakšen presežek."

Kristjanu Čehu in njegovemu trenerju Gorazdu Rajherju za vse dosežke iskreno čestitamo in jima želimo uspešno nadaljevanje sezone.

2020-06-23_KC_met diska_Maribor_Gorazd Rajher

Na Fakulteti za šport se ukvarjamo z optimiranjem tehnike meta diska Kristjana Čeha, kjer s pomočjo sodobnih tehnologij preučujemo možnosti za še dodatno izboljšanje njegovih izjemnih dosežkov. Trenerju Gorazdu Rajherju ti izsledki služijo za prilagajanje treningov.

202006-24_Kristjan Ceh-interpretacija rezultatov

Kristjan vse več pozornosti dobiva tudi v tujih medijih. Tako je odgovoril na vprašanje švedskega časopisa SportExpressen v čem je skrivnost njegovega napredka: »Mislim, da je skrivnost v celotni ekipi. Decembra sem začel sodelovati s Stanislavom Štuhcem, prof. šp. vzg. On analizira gibanje v krogu za met diska in prouči vse podrobnosti z znanstvenega vidika. S temi informacijami lažje dosegam maksimalno moč v mojih metih. Mislim, da je to eden od pomembnih razlogov zakaj letos mečem do pet metrov dlje kot lani.«

2020-07-09 Kirstjan Ceh-intervju-SVE