Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Pošiljanje e-računov

datum: 19.06.2014

kategorija: obvestila za študente

Pojasnilo

Spoštovani študenti,

v zvezi s pošiljanjem računov po e-pošti vas obveščamo, da se računi kreirajo v sistemu VIS, posredujejo pa vam jih iz Finančno-računovodske službe. V primeru nejasnosti v zvezi s poslanim računom ali dobropisom, se obrnite na:

  • Finančno-računovodsko službo (morebitne nejasnosti glede vašega finančnega stanja, ki ga izkazuje VIS, preplačil in njihove porabe ... );
  • Študentski referat ("odjavil sem se od izpita, pa sem vseeno prejel račun za plačilo...")

Ponovno vas pozivamo, da se od izpitov pravočasno (najkasneje 2 dni pred izpitom) odjavite sami v sistemu VIS, v izogib zapletom s pošiljanjem računov za izpite, ki ste jih odjavili po roku za odjavo (pri profesorju). Kasnejše odjave lahko vodijo do zapletov, ki so opisani v spodnjem pojasnilu.

Nekaj pojasnil v zvezi z računi:

Račun za plačilo izpita (pavzerji, komisijsko opravljanje izpita) se vam kreira sedmi dan po izpitu (razen, če ste se v roku  odjavili od izpita ali vas je odjavil profesor iz opravičljivih razlogov). Prejmete ga po e-pošti in imate osem dnevni rok za plačilo. Po tem roku, v primeru neplačila, sistema VIS ne morete uporabljati, dokler ne poravnate dolga.
Zgodi pa se, da profesor sicer vnese odjavo, a je ne prinese pravočasno v referat, kjer jo potrdimo. Posledično  se vam po sedmih dneh kreira račun, čeprav ste se odjavili. V takšnem primeru svetujemo, da računa, ki ga prejmete, ne plačate ampak počakate na dobropis, ki vam bo poslan, ko bodo odjave potrjene. Če poteče rok za plačilo in dobropisa še niste prejeli, vas sistem blokira (ne morete se prijavljati na druge izpite), zato nas o tem takoj obvestite ali se obrnite direktno na profesorja, da poskrbi za potrditev odjave v sistemu.

Kontakti:
Finančno-računovodska služba:
Telefon: Nataša Lesjak: 01/75207 724, Matic Klinc: 01/75207 734
E-pošta: frs@fsp.uni-lj.si

Študentski referat:
Telefon: 01/5207 772
E-pošta: referat@fsp.uni-lj.si

Lep pozdrav,
Študentski referat