Univerza v Ljubljani

Fakulteta za šport

Sodelovanje na meritvah - dušenje vibracij v smučarskih čevljih

datum: 23.05.2014

kategorija: obvestila za študente

Vabimo znanja željnega, da se kot merjenec izobrazi iz smučarsko-biomehansko-inženirskih vsebin v Laboratoriju za Biomehaniko na Fakulteti za Šport. Tema: dušenje vibracij v smuačarskih čevljiv proizvedenih iz različnih materialov.

Spoštovani študenti,

v torek ob predvidoma 8:30 začenjamo z meritvami, ki bodo obravnavale dušenje vibracij v smučarskih čevljih. Potrebujemo merjenca, ki bi rad sodeloval in se hkrati dodatno izobrazil o športno biomehanskih/inženirskih meritvah.

Merjenec mora imeti številko noge najbolje med 43 in 44 (28-28.5) kolikor je velikost testnih čevljev. Čevlji so proizvedeni iz različnih materialov, ki jih bomo proučevali.

Predvidoma bomo uporabili industrijske pospeškometre, inercialno obleko MVN, ki sestoji iz 17 inercialnih senzorjev (3D pospeški, 3D goniometeri in 3D meritev magnetnega polja) razporejenih po celem telesu. Meritve se bodo izvajale na specialni vibracijski mizi v Laboratoriju za Biomehaniko.

Zainteresirani se naj javijo na: matej.supej@fsp.uni-lj.si (vodja Laboratorija za Biomehaniko na FŠ). Pričakujte odgovor v ponedeljek zjutraj/dopoldne, ko se dokončno dogovorimo.

Smučarsko biomehanski pozdrav,

Matej Supej, izr. prof.