Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Srečanje v sklopu Erasmusovega projekta Brava DC v Ljubljani

datum: 19.05.2023

kategorija: novice

V začetku maja 2023 je Fakulteta za šport, Univerze v Ljubljani organizirala projektni sestanek transnacionalnega evropskega projekta “BRAnd Values Alignment through Dual Career” (BRAVA-DC, 622824-EPP-1-2020-1-IE-SPO-SCP). Projekt BRAVA DC se osredotoča na priložnosti zaposlenih športnikov z dvojno kariero, kar utegne imeti posebno vrednost na ravni trajnostnih strategij in družbene odgovornosti profitnih organizacij. Pri ozaveščanju o zaposlitvenih izzivih in priložnostih za dvojno kariero lahko športnike razumemo tudi kot vzornike za druge posameznike, zaposlene v netipičnih oblikah zaposlovanja (denimo umetnike).

IMG_8179

V dvodnevnem srečanju, ki ga je gostila Fakulteta za šport, Univerze v Ljubljani, so partnerji razpravljali o ugotovitvah, ki zadevajo poglede na relevantne dejavnike dvojne kariere, zbrane na podlagi mnenj zaposlenih športnikov in njihovih delodajalcev. Za razvoj okvirja dvojne kariere na delovnem mestu je kot ključna izstopala zlasti metoda t. i. konceptualnega mapiranja, prepoznavanje oz. identifikacija najpomembnejših dejavnikov, o katerih so dosežena teoretična in razumna soglasja, pa bi morala biti podlaga za nove evropske smernice o delovnih mestih na področju dvojne kariere.

IMG_8199

Na srečanju sta sodelovala tudi dva študenta grafičnega oblikovanja, ki sta predstavila svojo vizualno podobo projekta BRAVA DC ter interakcije med člani projekta. Njun edinstven prispevek je udeležencem omogočil nadaljnje refleksije in premisleke o tem, kako bi lahko vizualna ilustracija učinkovito povzela cilje projekta in njegov razvoj.

IMG_8186