Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Nov mejnik naših magistrov Kineziologije

datum: 25.04.2023

kategorija: novice

V ponedeljek,  24. 4. 2023 so potekali prvi strokovni izpiti za poklic kineziolog v zdravstveni dejavnosti

Od uvrstitve poklica kineziolog v zdravstveni dejavnosti na seznam poklicev v zdravstveni dejavnosti, se za kineziologe, ki se želijo zaposliti v zdravstvu, kot za vse druge zdravstvene sodelavce zahteva opravljanje obveznega šest mesečnega pripravništva, ki mu sledi strokovni izpit. Strokovni izpit za poklic kineziologa v zdravstveni dejavnosti razpisuje Ministrstvo za zdravje za vse kineziologe z opravljenim pripravništvom in obsega štiri dele:

  • področno zakonodajo,
  • izbrane vsebine nujne medicinske pomoči,
  • kakovost in varnost v zdravstvu ter
  • strokovne vsebine poklicnega področja (kineziologije).

Z veseljem sporočamo, da so naši magistri kineziologije Nina Misotič, Sara Rojnik in Anže Kosmač danes uspešno opravili vse obveznosti in tako postali prvi kineziologi v Republiki Sloveniji z opravljenim strokovnim izpitom.

Za uspeh jim iskreno čestitamo in želimo uspešno karierno pot v zdravstvu.

Prvi strokovni izpiti za poklic kineziolog, od leve proti desni (izr. prof. dr. Vedran Hadžić, Sara Rojnik, mag. kin., Anže Kosmač, mag. kin., prodekanja za pedagoško dejavnost izr. prof. dr. Katja Tomažin)

Na sliki: od leve proti desni izr. prof. dr. Vedran Hadžić, Sara Rojnik, mag. kin., Anže Kosmač, mag. kin., prodekanja za pedagoško dejavnost izr. prof. dr. Katja Tomažin

Kineziologija strokovni izpit1

Na sliki: od leve proti desni Nina Misotič, mag. kin., prodekanja za pedagoško dejavnost izr. prof. dr. Katja Tomažin