Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Pravilnik o ukrepih proti nasilju, nadlegovanju in trpinčenju

datum: 28.02.2022

kategorija: novice

Univerza v Ljubljani s sprejemom Pravilnika o ukrepih proti nasilju, nadlegovanju in trpinčenju stopa na pot družbeno ozaveščenih univerz, ki si prizadevamo za varna, sodelujoča in spoštljiva akademska okolja.

Zavzema se za akademsko okolje, v katerem ni prostora za nasilje, spolno in drugo nadlegovanje ali trpinčenje. Zato je nesprejemljivo vsako vedenje ali ravnanje, ki žali dostojanstvo osebe, posega v osebnostne pravice in integriteto posameznika ali ustvarja nevarno, zastraševalno, ponižujoče ali sovražno okolje. Univerza v Ljubljani se zavezuje k aktivni politiki ustvarjanja in ohranjanja akademskega okolja, v katerem se spoštuje dostojanstvo vseh oseb, ne glede na njihove osebne okoliščine.

Vsi na Univerzi v Ljubljani smo dolžni spodbujati in razvijati spoštljivo sodelovanje ter si prizadevati za mirno reševanje morebitnih sporov.

Z namenom uresničevanja teh zavez je Senat UL na seji dne 15. 02. 2022, za njim pa še Upravni odbor na korespondenčni seji, ki je potekala med 17. in 21. februarjem 2022, sprejel Pravilnik o ukrepih proti nasilju, nadlegovanju in trpinčenju. Pravilnik je bil dne 28. 02. 2022 objavljen na spletni strani UL in prične veljati s 01. 03. 2022.