Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

NOVO posodobljeno marec 2010 - Zaključek študija po starih podiplomskih študijskih programih

datum: 09.09.2009

kategorija: novice

Zaključek študija po starih podiplomskih študijskih programih je možen do zaključka študijskega leta 2015/2016, če prekinitev študija ni bila daljša od dveh let.

V skladu z ZViS v študijskem letom 2009/2010 lahko razpisujemo le nove doktorske študijske programe. Najpogostejša vprašanja s članic, pa tudi s strani študentov, se sedaj, ob času razpisa v začetne letnike novih doktorskih študijskih programov in v pričakovanju vpisa v višje letnike novega študijskega leta, zastavljajo o načinih zaključevanja oz. nadaljevanja študija po »starih« podiplomskih programih. Interes in vprašanja na to temo so razumljiva, saj je ZViS »ukinil« nekatere podiplomske študijske programe, predvidene pred uvedbo bolonjskih študijskih programov, med drugim tudi magisterij znanosti. Edini znanstveni študij, ki po prenovi ostaja, je doktorat znanosti.

Presenetljivo veliko študentov želi nadaljevati študij po starih študijskih programih, tudi po daljši prekinitvi študija. Interes univerze je, da čim več študentov vključimo v nove, bolonjske študijske programe. Bolonjska prenova naj bi prinesla sveže, sodobnejše, prenovljene programe, ki so bolj primerljivi doma in v tujini. Poleg tega si na univerzi želimo, da bi študij po dveh sistemih (vzporedno) potekal čim krajši čas. Tak študij predstavlja velik organizacijski zalogaj za članice in za univerzo.

 

Zaključek študija po starih podiplomskih študijskih programih

Sklep senata UL - 23.3.2010