Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Drugi prijavni rok za vpis v doktorski študijski program Kineziologija

datum: 08.09.2023

kategorija: novice

Če vas zanima znanost o gibanju človeškega telesa in bi na tem področju radi nadgradili svoje znanje ter kompetence, vas na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani vabimo, da se vpišete na doktorski študij Kineziologije.  

Doktorski študij Kineziologija je interdisciplinaren ter omogoča poglobljeno raziskovanje različnih vidikov gibanja, kot so biomehanika, fiziologija, psihologija, pedagogika, sociologija, management in informatika. Namenjen je vsem, ki želijo razvijati svoje raziskovalne sposobnosti, ustvarjalnost in kritično mišljenje ter prispevati k razvoju kineziološke stroke in prakse.  

Traja štiri leta in obsega 240 kreditnih točk. Sestavljen je iz organiziranega in individualnega raziskovalnega dela, ki se zaključi z izdelavo ter zagovorom doktorske disertacije. Študenti imajo možnost sodelovati z mednarodno priznanimi mentorji in gostujočimi predavatelji ter izmenjati izkušnje z drugimi doktorandi iz Slovenije in tujine.  

Za vpis je treba izpolniti vpisne pogoje, objavljene na spletni strani Univerze v Ljubljani, postopki in roki za prijavo ter izvedbo vpisa pa so naslednji:  

  • Kandidati se morajo na študij prijaviti in oddati prijavo za vpis v doktorski program ter vsa k prijavi zahtevana dokazila elektronsko na spletnem portalu eVŠ.  
  • Drugi prijavni rok bo odprt od 11. septembra 2023 do vključno 22. septembra 2023.  
  • Vpis bo zaključen do 30. septembra 2023.  

Več o programu, vpisnih pogojih in prilogah k prijavi izveste na povezavi.   

Za vse dodatna vprašanja se lahko obrnete na Uršulo Bajželj, referat.phd@fsp.uni-lj.si.