Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Paraolimpijca Darko Đurić in Dejan Fabčič uradno končala tekmovalni karieri

datum: 04.06.2020

kategorija: novice

Uspešna slovenska športnika in paraolimpijca, plavalec Darko Đurić in plavalec ter kajakaš Dejan Fabčič, sta zaključila svoji tekmovalni karieri. To sta sporočila na novinarski konferenci, ki je potekala v sredo, 3. 6. 2020, na Fakulteti za šport. Številne goste in novinarje je nagovoril tudi dekan Fakultete za šport prof. dr. Damir Karpljuk.

Darko Đurić je Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah leta 2012 v Londonu in leta 2016 v Riu. V Braziliji je za las ostal brez medalje s četrtim mestom na 200 in 50 metrov prosto, v Londonu je bil najvišje na petem mestu. Darko je tudi dvakratni svetovni prvak (v letih 2013 in 2018), v bogati zbirki pa ima še številne druge medalje.

Dejan Fabčič je bil uspešen kar v dveh panogah. Najprej je v plavanju leta 2008 nastopil na igrah v Pekingu in bil šesti na 100 m prsno. Po študiju je nato končal ta del športne kariere in leta 2013 sedel v kajak. Ob pomoči Kajakaške zveze Slovenije je bil vodilni v športu parakajakašev v Sloveniji, nastopil je tudi na igrah v Riu 2016 in bil šesti v šprintu.

Ob njuni strani je bil dolga leta kot plavalni trener tudi doc. dr. Boro Štrumbelj. Če bi se stvari razvijale po pričakovanjih, bi bil letos v njuni družbi kot vodja ekipe na igrah v Tokiu.

Darku in Dejanu želimo veliko uspeha tudi na njunih nadaljnjih poteh.