Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Usmeritve glede koronavirusa

datum: 25.02.2020

kategorija: novice

Spoštovani,

posredujemo Vam obvestilo Univerze v Ljubljani (UL).

»V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na UL, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Vsi študenti, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova ali ste bili v tem času v drugih krajih zunaj Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje. O tem obvestite študentski referat na e-naslov (), ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral.

Če se v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. k pouku.

Svetujemo vam tudi, da spremljate spletne strani in družbena omrežja Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve.«

S spoštovanjem,

                                                                                                          Dekan:

                                                                                              prof. dr. Damir Karpljuk