Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Vabilo Zveze paraplegikov Slovenije vsem prostovoljcem

Zveza paraplegikov Slovenije že 53 let združuje invalide paraplegike in tetraplegike iz vseh devetih pokrajinskih društev v Sloveniji. Organizirana je z namenom, da pomaga gibalno oviranim ljudem, ki živijo s poškodbo hrbtenjače in so posledično vezani na vsakodnevno uporabo invalidskega vozička. Sodeluje pri njihovem vključevanju v vsakodnevno življenje, jim pomaga k večji mobilnosti in samostojnosti. S tem namenom načrtuje in izvaja posebne socialne programe, interesne dejavnosti, rekreativne in športne dejavnosti ter programe za ohranjevanje zdravja.

Pomemben del njihovih aktivnosti sloni na prostovoljnem delu članov in nečlanov. Da bi okrepili ekipo prostovoljcev za študijsko leto 2022/23, iščejo prostovoljce, ki jih zanima delo z osebami s poškodbo hrbtenjače. Prostovoljno delo bo potekalo na področjih:

  • spodbujanje zaposlovanja invalidov,
  • šport invalidov,
  • program zdravljenja kroničnih ran in oslabljene mikrocirkulacije in
  • delo z mladimi invalidi.

Prostovoljno delo bo potekalo enkrat tedensko po 3-4 ure v dogovorjenem terminu, predvsem na področju Ljubljane. Izvajalo se bo v skupinah ali individualno, odvisno od programa in dogovora. Prostovoljci se bodo udeležili uvodnega izobraževanja za prostovoljce, prejeli pa bodo tudi potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu.

Vsi, ki vas tovrstno delo veseli, vabljeni k oddaji prijave ali neobvezujočega povpraševanja do 27. junija 2022 na tanja.kovacic@zveza-paraplegikov.com ali na telefonsko številko 031/706-302 Tanji Kovačič, mentorici prostovoljcev pri Zvezi paraplegikov Slovenije.

logotip zveze paraplegikov