Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

3P: Pripravljeni na podjetniško pot?

webinar

Morda razmišljate o lastni podjetniški poti? Bi radi uresničili svojo idejo ali hobi, pa ne veste, kako? Se sprašujete, ali je podjetniška pot prava za vas? Kako se tega lotevajo drugi? Ali pa bi le radi spoznali, kaj vse obsega podjetništvo? Potem ne zamudite že tradicionalnega dogodka 3P: Pripravljeni na podjetniško pot?, ki bo potekal v sredo, 24. novembra 2021, ob 16.00 na spletu.

3P ponuja odlično priložnost, da slišite iz prve roke različne podjetniške zgodbe, dileme in izzive z različnih vrst podjetništva (od start-upa, klasičnega podjetništva in samostojnega podjetnika oblikovalca) in spoznate podporna okolja, ki vam lahko pomagajo pri vstopu na podjetniško pot.

Z vami bodo:

  • Julia Kaja Hrovat, modna oblikovalka blagovne znamke JKH Identity, ki se ukvarja z izdelavo in prodajo ženskih modnih oblačil.
  • Miha Lavtar, direktor podjetja Optiweb, ki se ukvarja z izdelavo in optimizacijo spletnih strani in spletnih trgovin ter storitvami digitalnega marketinga.
  • Miha Rajh, direktor podjetja Pharsol, enega izmed glavnih dobaviteljev opreme za biotehnološka, farmacevtska in ostala podjetja.
  • Larisa Smrekar, direktorica podjetja Karbonoir, ki se ukvarja s proizvodnjo ročno izdelane naravne kozmetike, ki temelji na aktiviranem oglju.

Pogovor bo povezoval direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja Jakob Gajšek.

V drugem delu se nam bodo predstavila podporna okolja; kje in kaj vse najdete na temo podjetništva. Predstavili se vam bodo

  • Ljubljanski univerzitetni inkubator,
  • ABC pospeševalnik in
  • Tehnološki park Ljubljana

Ob zaključku dogodka vam bomo predstavili še Podjetniško potko: Vse za BDP (Bodoče Dobre Podjetnike), v okviru katere boste našli vsebine za pridobivanje osnovnih podjetniških znanj in veščin.

3P_vabilo_slika_podjetja

Prijavite se preko POPR-a>>

Julia Kaja Hrovat – JKH Identity

Ideja in koncept znamke se je razvijal vse skozi študijsko obdobje od dodiplomskega vse do začetka magistrskega študija. JKH identity znamka se je rodila v času študija na Naravoslovnotehniški fakulteti UL (magistrski študij). Leta 2016 je Julia Kaja Hrovat prejela nagrado Mercedez Benz Fashion Award, del nagrade je bila samostojna predstavitev na MBFWLJ (Mercedez Benz Fashion Week Ljubljana). Prav s to kolekcijo se je leta 2017 vključila v trgovino Zoofa, sprva kot POP UP in se kasneje pridružila kot redna članica. V trgovini Zoofa se je znamka prodajala od septembra 2017 do decembra 2020. Po končanem študiju se je znamka JKH identity začela samostojno predstavljati na tednih mode v Ljubljani in drugod po Evropi (Beograd, Sarajevo). Je znamka, ki temelji na ohranjanju slovenske kulturne in nesnovne dediščine in opozarja na njen obstoj ter pomembnost. Z začetkom leta 2021 se je prodaja v celoti preselila na splet v lastno spletno trgovino jkh-identity.com (z izjemo muzejskih trgovin, turističnih nastanitev in galerije kar=in). 

Izkušnje, ki so pripomogle k njeni karierni poti, so bile:

- študij v Istanbulu (dodiplomski študij) 

- praktična usposabljanja: Antwerp in Stockholm 

- delo na RTV slovenija (stilist)

- več letna asistenka oblikovalki Sanji Grcić (Rtv slo, gledališče, film, razvoj kolekcij)
 

Miha Lavtar – Optiweb

Že na koncu osnovne šole je Miha postavil prvo spletno stran, ki jo je skozi leta vsaj 5x popolnoma prenovil ter si nabral precej izkušenj iz programiranja in optimizacije za iskalnike. Vendar je potreboval nove izzive. Po uspešni prodaji domene za 2000 € je zapustil službo, odprl podjetje ter pri 19 letih pričel pravo poslovno pot. Takrat se je zaljubil v podjetništvo, ki je postalo stil njegovega življenja. Najprej Optiweb, ki se ukvarja z izdelavo in optimizacijo spletnih strani in spletnih trgovin ter storitvami digitalnega marketinga, nato pa še blagovne znamke Videa ter ostali manjši projekti, kot so Blatfejst, Epicam itd.
 

Miha Rajh – Pharsol

Miha Rajh, alumni Biotehniške fakultete, je uspešno končal dodiplomski študij mikrobiologije in magistrski študij biotehnologije. Med študijem je opravljal študentsko delo v podjetju Novartis na oddelku za razvoj bioprocesov. Po končanem študiju, leta 2016, je ustanovil podjetje Pharsol. Podjetje se je na začetku ukvarjalo zgolj s prodajo bioprocesne opreme, do danes pa se je uspešno razširilo in tako upravlja s štirimi blagovnimi znamkami. Pod podjetje Pharsol tako sodijo blagovne znamke CryoHolder, Pharsol Protect, The Lab Label in navsezadnje tudi Pharsol. Podjetje uspešno nastopa tako na slovenskem tržišču kakor tudi širše v Evropi. 

 

Larisa Smrekar – Karbonoir

Na svoji karierni poti se Larisa od samega začetka giblje v različnih branžah gospodarstva, kar ji nudi širino za implementacijo znanj v zlasti manjših in novo nastalih podjetjih. V Karbonoir-ju svojo vlogo izkazuje predvsem v optimizacijah poslovanja, širitvah prodajnega asortimana in prodajnih mest ter z vodenjem ekipe zaposlenih.

Karbonoir je slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo ročno izdelane naravne kozmetike, ki temelji na aktiviranem oglju. Njihov prodajni asortima zajema dobro poznano črno milo za čiščenje kože, aktivirano oglje za čiščenje in beljenje zob (črn prah), naravni deodorant, naravno črno zobno pasto za zobe ter anti-age serum. S posebej inovativnimi marketinškimi vsebinami so v 4 letih poslovanja prodali že preko 280.000 izdelkov po Sloveniji in tujini (Madžarska, Romunija, Avstrija, Nemčija …).
 

Ljubljanski univerzitetni inkubator

Podporno okolje, ki povezuje akademsko in gospodarsko sfero
Študenti, diplomanti in raziskovalci – vas zanima podjetniška pot, imate idejo, a ne veste na koga se obrniti? Pri tem vam lahko pomaga Ljubljanski univerzitetni inkubator. Odločitev, da se za pomoč obrnete na podporna okolja, je pomembna. Tam se srečate s tistimi, ki so že bili na začetku podjetniške poti in lahko z vami delijo znanje in izkušnje. Inkubator je prva stopnja, kjer lahko dobite podporo v fazi ideje - nudimo strokovno pomoč, stimulativno okolje in podporo, subvencionirane poslovne prostore, podjetniško svetovanje, mentorstvo, pomoč pri iskanju finančnih virov ter pomoč pri iskanju članov tima. Redno izvajamo številna podjetniška izobraževanja, konference in družabne dogodke, s katerimi želimo dvigniti podjetniško zavest med mladimi, jim omogočiti nove oblike zaposlitve ter povečati njihove karierne priložnosti, vsako leto pa organiziramo tudi Rektorjevo nagrado na naj inovacijo Univerze v Ljubljani. Podprli smo že 145 start-upov, iz LUI-ja pa prihajajo mnoge uspešne zgodbe in podjetja, ki jih zagotovo poznate: ZkotZ (Goat story, Equa), Red Orbit, Doctrina, Zemanta, Optiprint, Mesi, Printbox in mnogo drugih. LUI tako predstavlja plodno, interdisciplinarno okolje, ki je za razvoj start-upov izjemnega pomena.

 

ABC pospeševalnik

ABC pospeševalnik je zasebni pospeševalnik za start-upe in velika podjetja, ki jim z različnimi programi pomaga odstraniti ovire za globalno rast. Za zagonska podjetja z že izoblikovanim izdelkom izvaja trimesečni program, ki je dve leti zapored dosegel naziv za najboljši pospeševalnik v regiji, pri programih pa sodeluje z mentorji strokovnjaki, izkušenimi podjetniki in strateškimi partnerji. Na drugi strani pa velika podjetja z ABC-jevo pomočjo skozi različne aktivnosti razvijajo interno kulturo inovacij in spodbujajo zaposlene.

ABC pospeševalnik zagotavlja priložnost za lokalna in internacionalna podjetja, hkrati pa povezuje lokalni in regionalni ekosistem ter sodeluje z domačimi start-up iniciativami.
 

Tehnološki park Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana je inovativna tehnološka skupnost več kot 300 podjetij, ki združuje podjetnike, inovatorje in raziskovalce. So samooskrbni ter skozi različne iniciative in projekte podpirajo podjetja od inkubacije do globalizacije. Podpirajo prodorne posameznike in tehnološka podjetja z lastnim razvojem, agilno miselnostjo in globalnimi ambicijami. Želijo si slišati vašo zgodbo, še posebej, če govorite #ICT, #GREEN, #SMART, #HEALTH, #CREATIVE.
 

 

Imate vprašanje?

Klemen Marinčič, klemen.marincic@uni-lj.si, 030 641 657