Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Spletna stran SINTEC projekta nominirana za »2020 .eu Web Awards«

SINTEC projekt je financiran v okviru EU Obzorje 2020, in je bil nominiran za posedovanje najboljše evropske spletne strani projekta v kategoriji LAURELS tekmovanja 2020 .eu Web Awards.

Glasujete lahko do 5. avgusta 2020: 3 najbolje izglasovane spletne strani v vsaki kategoriji bodo šle v finale. Finalisti se bodo predstavili 1. septembra, žirija bo izbrala zmagovalce vsake kategorije, razglašeni pa bodo 18. novembra z uradno slovesnostjo v Bruslju.

The .eu Web Awards 2020 je spletno tekmovanje, ki se je začelo leta 2014 in je zasnovano tako, da se izpostavi najboljše spletne strani z uporabo  .eu, .ею oz .ευ razširitve, v petih dinamičnih kategorijah. V preteklih letih je tekmovanje izboljšalo prepoznavnost več sto lepih, inovativnih in vplivnih spletnih strani prek .eu Web Awards.

Univerza v Ljubljani je v projektne aktivnosti vključena s prof. dr. Matejem Supejem s Fakultete za šport .

Glasujte za SINTEC na naslednji povezavi: https://www.sintec-project.eu/2020-eu-web-awards/

 

O PROJEKTU SINTEC

SINTEC projekt je financiran iz virov Obzorje 2020 in se je začel  1.  januarja 2019 s prispevkom Evropske komisije 3,999,262.50 EUR. Cilj projekta je zagotoviti mehke, lepljive in raztegljive senzorje, ki jih je mogoče uporabiti večkrat in v daljšem obdobju. S svojo dinamično skladnostjo, vodoodbojno in hkrati prepustno kapsulacijo vzdrži visoko aktivna športna gibanja, potenje in vodo, zaradi česar je idealen za aktivno življenje. Prelomna komunikacijska tehnologija znotraj telesa omogoča veliko pasovno širino pri nizki porabi, kar omogoča souporabo številnih senzorskih obližev in vozlišč razmeščenih po telesu. Glavne prednosti bodo v udobju. Zato njen glavni učinek ne bo nadomeščanje drugih nosljivih naprav, temveč zagotavljanje inovativnih zmogljivosti, za katere velja, da bodo pustili pečat v družbi z novo »inteligentno« podporo.

Da bi pokazal prednosti nove tehnologije, jo bo SINTEC uporabil v kliničnem okolju in pri ocenjevanju športne uspešnosti.

Projektni konzorcij SINTEC sestavlja 8 partnerjev iz 4 različnih držav EU.

VEČ INFORMACIJ NA Spletni strani projekta SINTEC https://www.sintec-project.eu

SINTEC at 2020 eu web awards