Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Kaj menijo kandidati za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije o univerzitetnem športu

Ljubljana

Študentski svet Fakultete za šport v sredo, 10. decembra 2014 organizira soočenje kandidatov za predsednika  Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Soočenje bo potekalo v veliki predavalnici na Fakulteti za šport s pričetkom ob 16 uri.

Za novega predsednika OKS kandidirajo dr. Andraž Vehovar, bivši vrhunski kajakaš in dobitnik srebrne olimpijske medalje, Zoran Janković, župan Mestne obline Ljubljana in častni predsednik Rokometne zveze Slovenije in Bogdan Gabrovec, predsednik Judo zveze Slovenije in trenutno podpredsednik OKS.

Študenti Univerze v Ljubljani s pozornostjo spremljajo tokratne volitve novega vodstva OKS, saj je OKS najpomembnejša in najmočnejša športna organizacija v držav in najpomembnejši deležnik v postopkih načrtovanja in izvajanja državnih politik na področju športa.

Študente zanima jih kakšno stališče bo novo vodstvo vseslovenskega športnega združenja zavzelo do športne dejavnosti študentov oziroma do univerzitetnega športa. Tako glede vloge športa študentov, kot dela izobraževalne vertikale, kot glede vloge športa študentov, kot obštudijske dejavnosti. Radovedni so kakšno je mnenje kandidatov za predsednika OKS glede dvojne kariere vrhunskih športnikov (šport in izobraževanje) zlasti na visokošolskem nivoju ter katere ukrepe bi v imenu krovne športne organizacije v Sloveniji predlagali vladi in javnim univerzam. Zanima jih ali so pripravljeni podpreti njihova prizadevanja za ustrezen razvoj univerzitetne športne infrastrukture ter ali menijo, da bi sodelovanje med javnimi visokošolskimi ustanovami in športnimi organizacijami v Sloveniji (tukaj imam v misli predvsem OKS  in nacionalne panožne športne zveze) lahko prispevalo k razvoju športa v Sloveniji.

Vljudno vabljeni v sredo, 10. decembra 2014 ob 16 uri v veliko predavalnico na Fakulteti za šport, Gortanova ulica 21 v Ljubljani.

 

kandidati_za_predsednika_OKS.jpg

 

Andraž Vehovar, Zoran Janković in Bogdan Gabrovec (foto: Blaž Samec/Delo)