Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Namiznoteniški trenerji so gostovali na Fakulteti za šport

Ljubljana

Od 18.11. do 25.11.2012 so potekale na Otočcu, pod okriljem Evropske namiznoteniške zveze, priprave najboljših evropskih kadetov. 30 najboljših igralcev in igralk je spremljalo 18 trenerjev, ki smo jih v četrtek 22.11.2012 gostili na naši ustanovi. 

Namizni tenis_trenerji_2012_2.jpgNamen obiska je bil predvsem prikaz možnosti, ki jih naša institucija nudi vrhunskim trenerjem in pa ogled laboratorijev v katerih lahko namiznoteniški igralci in igralke opravljajo meritve. Tako so si trenerji ogledali fiziološki laboratorij, laboratorij za medicino in nutricistiko ter motorični laboratorij. V vseh laboratorijih so se gostje tudi praktično seznanili z možnostjo izvedbe meritev in z vodji laboratorijev izmenjali izkušnje in ideje.

  Namizni tenis_trenerji_2012_5.jpgNamizni tenis_trenerji_2012_4.jpgNamizni tenis_trenerji_2012_3.jpg

 

 

 

 

Po ogledu laboratorijev je dr. Kondrič pripravil še zaključno predavanje na temo povezovanja znanstvenih izsledkov z neposredno prakso na primeru sodelovanja z Bojanom Tokičem.

Namizni tenis_trenerji_2012_6.jpgGostje so bili nad videnim in slišanim zelo zadovoljni in v bodočnosti jih lahko pričakujemo s svojimi varovanci tudi na naši ustanovi.

Upajmo, da bodo tudi trenerji drugih športnih panog prepoznali možnosti, ki jih Fakuleta za šport nudi tako na področju vrhunskega kot tudi tekmovalnega športa. Evropska namiznoteniška zveza je zagotovo naredila pravi korak v tej smeri.

Utrinek z Otočca si lahko ogledate na spletni strani.