Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Iztok Čop zaključil uspešno veslaško kariero

Ljubljana

Iztok Cop_poslovilna (3).jpgV petek 21.09.2012 je Iztok Čop v Ljubljani pod prulskim mostom za zaključek svoje zelo uspešne veslaške kariere izbral zanimiv način in sicer veslaški šprint na 200 m po sistemu izločanja med dvojnimi dvojci. Tekmovanja pod žarometi so se udeležili tudi Vaclav Chalupa, Juri Jaanson, Rossano Galtarossa, Marcel Hacker, Peter Holzenbein, Olaf Tufte in Luka Špik, svetovne veslaške legende. Vse je popestrilo še  vmesno štafetno tekmovanje na veslaških simulatorjih.

 

Iztok Cop_poslovilna (6).jpgNaslednji dan pa se je Iztok na Bledu med državnim prvenstvom v veslanju, v dvojnem četvercu z Davorjem Mizeritom, Jurijem Jaansnom in Vaclavom Chalupo, od tekmovalnega veslanja simbolično poslovil še na Blejskem jezeru.

 

Iztok Cop_poslovilna (8).jpgNa Inštitutu za šport smo v času njegovih uspehov izvajali program spremljanja in razvoja treninga, kjer smo bili vedno znova presenečeni nad njegovo disciplino, marljivostjo, vztrajnostjo in dobro voljo.

Nekaj slik si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

 

Iztok, v čast nam je bilo sodelovati s tabo. Po končani trofejni veslaški karieri ti želimo veliko uspehov tudi na izbrani poti.