Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Izobraževanje »Podporne tehnologije v kineziologiji in športnemu treniranju«

Ljubljana

Podporne tehnologije.JPGVabimo Vas na brezplačno izobraževanje »Podporne tehnologije v kineziologiji in športnemu treniranju«, ki jo Fakulteta za šport pripravlja v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko, URI RS – Soča, ISIT, Institutom Jožef Stefan in drugimi domačimi institucijami ter tujimi strokovnjaki iz Citeve, IUSM in Swedish Winter Sports Research Center.

Izobraževanje je namenjeno predvsem podiplomskim (doktorskim) študentom in njihovim mentorjem, ki si pri svojem bodočem delu želijo uporabljati športno tehnologijo. Predavanja bodo v slovenskem in angleškem jeziku.

Izobraževanje bo potekalo v treh modulih od 25. do 27. oktobra 2012, od 6. do 8. decembra 2012 in od 2. do 4. februarja 2013. Z opravljenim preizkusom znanja bodo udeleženci pridobili 5KT (v okviru prostih izbirnih predmetov).

Zaradi omejenega števila mest Vas vljudno prosimo, da se za udeležbo prijavite do 14. septembra na elektronski naslov ali pokličete na telefonsko številko 01 520 7841.

 

Prenesete lahko VABILO in PRIJAVNICO.

 

VSEBINA IZOBRAŽEVANJA

Vsebina izobraževanja povezuje različna znanstvena področja in jih zaokroža v skupno obravnavo kinezioloških problemov skozi prizmo naravoslovja, računalništva, tehnike, prava in poslovnih ved. Izobraževanje je usmerjeno v razvoj podpornih tehnologij v kineziologiji in športnemu treniranju z uporabnostjo v gospodarstvu.

 

Udeleženci izobraževanja se bodo seznanili z naslednjimi vsebinami:

  • Signali in senzorski sistemi - zaznavanje orientacije, položaja in gibanja.
  • Nekatere možnosti izboljšanja športnega treninga.
  • Modeliranje in simulacije biomehanike gibanja pri človeku.
  • Raziskovalne metode v biomehaniki in fiziologiji.
  • Računalniški vid v športu.
  • Polimerne tehnologije v športu.
  • Pravni, poslovni in etični vidiki podpornih tehnologij v kineziologiji.

Podporne tehnologije_2.JPG